Salát tabouleh s quinoou

Jídelní plán

Salát tabouleh se skvěle hodí jako osvěžující příloha k hlavním jídlům nebo jako lehký oběd během teplých měsíců.

Salát tabouleh s quinoou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
quinoa světlá 0,5 hrnku
pažitka nať čerstvá 1 svazek
čerstvá máta 2 snítky
citrón 1 kus
okurka 1 kus
rajčata 1 kus
cibulka jarní, sečka 2 kusy
olivový olej 2 lžíce
voda 1,25 hrnků
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji cca 0,5 lžičkou soli. Quinou propláchněte ve jemném sítku a přidejte do vroucí vody. Zakryjte, snižte teplotu na minimum a vařte asi 15 minut, dokud quinoa není měkká a neabsorbuje veškerou vodu. Hotovou quinou přesuňte do velké mísy a nechte vychladnout. Zatímco se quinoa vaří, nakrájejte zeleninu na malé kostičky. Potom najemno nasekejte bylinky. Vše nasypte do vychlazené quinoi, přidejte olivový olej, sůl, pepř. citronovou šťávu a promíchejte. Tabbouleh můžete podávat ihned nebo nechat odpočinout několik hodin v chladu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů