Salát tabouleh s quinoou
Salát tabouleh se skvěle hodí jako osvěžující příloha k hlavním jídlům nebo jako lehký oběd během teplých měsíců.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
quinoa světlá | 0,5 hrnku |
pažitka nať čerstvá | 1 svazek |
čerstvá máta | 2 snítky |
citrón | 1 kus |
okurka | 1 kus |
rajčata | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
olivový olej | 2 lžíce |
voda | 1,25 hrnků |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji cca 0,5 lžičkou soli. Quinou propláchněte ve jemném sítku a přidejte do vroucí vody. Zakryjte, snižte teplotu na minimum a vařte asi 15 minut, dokud quinoa není měkká a neabsorbuje veškerou vodu. Hotovou quinou přesuňte do velké mísy a nechte vychladnout. Zatímco se quinoa vaří, nakrájejte zeleninu na malé kostičky. Potom najemno nasekejte bylinky. Vše nasypte do vychlazené quinoi, přidejte olivový olej, sůl, pepř. citronovou šťávu a promíchejte. Tabbouleh můžete podávat ihned nebo nechat odpočinout několik hodin v chladu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů