Salát s tuňákem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Včera jme potřebovali odlehčit, tak byl jen salát. Navíc jsme dostali vajíčka od domácích slepiček. To byla dobrota.

Salát s tuňákem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
červená paprika 1 kus
okurka 0,5 kusu
rajčata 1 kus
kedlubna 1 kus
vajíčka 1 kus
tuňák ve vlastní šťávě 1 kus
sýr polotvrdý přírodní 50 g
sůl 1 špetka
olivový olej 0,1 lžičky

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme a promícháme.

  2. Tuňáka můžeme přidat do salátu a zamíchat nebo ho servírujeme vedle salátu společně s uvařeným vajíčkem a sýrem

  3. Sýr nakrájíme na plátky nebo na proužky a buď zamícháme do salátu nebo servírujeme vedle salátu

  4. Vejce uvaříme natvrdo nebo na hniličku (podle toho, jak to máte rádi) a na jednu porci použijeme ½ vajíčka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů