- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky, osolíme, přidáme ½ připraveného tuňáka a jogurt. Vše důkladně promícháme.
-
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
-
Na připravenou zeleninu přidáme navrch druhou polovinu tuňáka a vejce.
Makronutrienty
27%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 230 kJ | 440 kJ |
Kalorická hodnota | 54,9 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,04 g
2,18 g |
5,82 g
4,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,304 SVJ | 0,582 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,33 g
0,935 g |
4,46 g
1,79 g |
Bílkoviny | 5,77 g | 11,1 g |
Sůl | 1,09 g | 2,08 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů