Salát s tuňákem a vajíčkem
Lehký salát s tuňákem si klidně můžete dát jako hlavní jídlo. Můžete si jej připravit večer doma a vzít s sebou v krabičce na druhý do práce.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
ledový salát | 150 g |
rajčata cherry | 100 g |
fazolové lusky čerstvé | 100 g |
tuňák ve vlastní šťávě | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
majonéza | 30 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Fazolové lusky lehce uvaříme, necháme vychladnout. Uvařené vajíčko nakrájíme na čtvrtky nebo na kolečka. Ostatní suroviny na salát promícháme, přidáme fazolové lusky, okořeníme a ozdobíme vajíčkem. Fazolové lusky můžeme nahradit jinou zeleninou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů