Lehký salát s tuňákem si klidně můžete dát jako hlavní jídlo. Můžete si jej připravit večer doma a vzít s sebou v krabičce na druhý do práce.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
uvařit 1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Fazolové lusky lehce uvaříme, necháme vychladnout. Uvařené vajíčko nakrájíme na čtvrtky nebo na kolečka. Ostatní suroviny na salát promícháme, přidáme fazolové lusky, okořeníme a ozdobíme vajíčkem.
Fazolové lusky můžeme nahradit jinou zeleninou.
Makronutrienty
19%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 360 kJ | 1 932 kJ |
Kalorická hodnota | 86,2 kcal | 462 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,75 g
0,314 g |
14,8 g
1,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,275 SVJ | 1,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,13 g
0,724 g |
32,8 g
3,88 g |
Bílkoviny | 5,95 g | 31,9 g |
Sůl | 0,537 g | 2,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů