Salát s tuňákem a batáty
Jednoduchý a sytý salát z konzervovaného tuňáka a batátů. Batáty je možné určitě nahradit třeba dýní a místo majonézy použít například obyčejný řecký jogurt. Celý recept si lze upravit tak, aby vám vyhovoval :-)
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
tuňák ve vlastní šťávě | 150 g |
batáty, sladké brambory | 150 g |
celer řapíkatý | 2 stonky |
zelená paprika | 50 g |
červená paprika | 50 g |
cibule červená | 25 g |
rajčata cherry | 50 g |
majonéza | 1,5 lžic |
cibulka jarní, sečka | 0,5 hrsti |
hořčice dijonská | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
nakládané kyselé okurky | 50 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si uvaříme batáty. Oloupané a na kostičky nakrájené batáty dáme do vroucí vody a vaříme zhruba 10 minut, dukud nejsou měkké. Mezitím si na kostičky nakrájíme kyselé okurky, papriky, rajče, červenou cibulku a řapíkatý celer a spolu s rozdrobenými kousky tuňáka dáme do misky. Přidáme majonézu, hořčici a citronovou šťávu, okořeníme solí a pepřem dle chuti a pořádně promícháme. Přidáme zcezené kostičky batátů a nadrobno nakrájenou nať jarní cibulky, ještě jednou promícháme a můžeme podávat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů