Salát s tuňákem a batáty

Adéla Kábelová

Jednoduchý a sytý salát z konzervovaného tuňáka a batátů. Batáty je možné určitě nahradit třeba dýní a místo majonézy použít například obyčejný řecký jogurt. Celý recept si lze upravit tak, aby vám vyhovoval :-)

Salát s tuňákem a batáty

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
tuňák ve vlastní šťávě 150 g
batáty, sladké brambory 150 g
celer řapíkatý 2 stonky
zelená paprika 50 g
červená paprika 50 g
cibule červená 25 g
rajčata cherry 50 g
majonéza 1,5 lžic
cibulka jarní, sečka 0,5 hrsti
hořčice dijonská 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
nakládané kyselé okurky 50 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme batáty. Oloupané a na kostičky nakrájené batáty dáme do vroucí vody a vaříme zhruba 10 minut, dukud nejsou měkké. Mezitím si na kostičky nakrájíme kyselé okurky, papriky, rajče, červenou cibulku a řapíkatý celer a spolu s rozdrobenými kousky tuňáka dáme do misky. Přidáme majonézu, hořčici a citronovou šťávu, okořeníme solí a pepřem dle chuti a pořádně promícháme. Přidáme zcezené kostičky batátů a nadrobno nakrájenou nať jarní cibulky, ještě jednou promícháme a můžeme podávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů