Včera jme potřebovali odlehčit, tak byl jen salát. Navíc jsme dostali vajíčka od domácích slepiček. To byla dobrota.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
0,1 lžičky |
0,1 lžičky |
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme a promícháme.
-
Tuňáka můžeme přidat do salátu a zamíchat nebo ho servírujeme vedle salátu společně s uvařeným vajíčkem a sýrem
-
Sýr nakrájíme na plátky nebo na proužky a buď zamícháme do salátu nebo servírujeme vedle salátu
-
Vejce uvaříme natvrdo nebo na hniličku (podle toho, jak to máte rádi) a na jednu porci použijeme ½ vajíčka.
Makronutrienty
22%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 285 kJ | 920 kJ |
Kalorická hodnota | 68 kcal | 220 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3 g
1,17 g |
9,71 g
3,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,3 SVJ | 0,971 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,21 g
1,66 g |
10,4 g
5,35 g |
Bílkoviny | 7,34 g | 23,7 g |
Sůl | 0,604 g | 1,95 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů