- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
30 g |
30 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 stroužek |
1 stroužek |
20 g |
20 g |
Chléb | |
---|---|
80 g |
80 g |
Postup přípravy
-
Smícháme si rukolu, sýr, sušené rajčata, kápneme trochu olivového oleje, přidáme sůl a pepř. Salát promícháme.
-
Připravíme si směs na žitný chleba. Do hrníčku dáme olivový olej, česnek a bazalku. Promícháme a směsí potřeme žitné chleby. Můžeme ještě posypat sýrem. Dáme na pár minut zapéct do trouby.
-
Teď už jen salát posypeme mandlemi a můžeme podávat.
Dobrou chuť
Makronutrienty
48%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 198 kJ | 2 603 kJ |
Kalorická hodnota | 286 kcal | 622 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,9 g
2,78 g |
54 g
6,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,49 SVJ | 5,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
3,36 g |
41,6 g
7,3 g |
Bílkoviny | 7,8 g | 17 g |
Sůl | 0,86 g | 1,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů