Salát s ředkvičkami a krevetami

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Salát s ředkvičkami a krevetami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mangold 150 g
ředkvičky 3 kusy
krevety loupané 200 g
víno bílé jakostní 100 ml
olivový olej 1 lžička
česneková pasta 10 g
petrželka, petrželová nať 1 lžíce
paprika sladká mletá 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. V míse smícháme listy mangoldu s ředkvičkami, zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

  2. Rozpalte si pánev na střední teplotu. Na rozpálenou pánev vložte krevety. Postříkejte je olivovým olejem ve spreji - opravdu jen zlehka. Pak přidejte zbývající ingredience, kromě kousků citrónu, zalijte vínem a zamíchejte. Provářejte dokud krevety nezrůžoví ze všech stran.

  3. Salát přendejte na talíř a přidejte hotové krevety.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů