Salát s ředkvičkami a krevetami
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mangold | 150 g |
ředkvičky | 3 kusy |
krevety loupané | 200 g |
víno bílé jakostní | 100 ml |
olivový olej | 1 lžička |
česneková pasta | 10 g |
petrželka, petrželová nať | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
V míse smícháme listy mangoldu s ředkvičkami, zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
-
Rozpalte si pánev na střední teplotu. Na rozpálenou pánev vložte krevety. Postříkejte je olivovým olejem ve spreji - opravdu jen zlehka. Pak přidejte zbývající ingredience, kromě kousků citrónu, zalijte vínem a zamíchejte. Provářejte dokud krevety nezrůžoví ze všech stran.
-
Salát přendejte na talíř a přidejte hotové krevety.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů