- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
V míse smícháme listy mangoldu s ředkvičkami, zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
-
Rozpalte si pánev na střední teplotu. Na rozpálenou pánev vložte krevety. Postříkejte je olivovým olejem ve spreji - opravdu jen zlehka. Pak přidejte zbývající ingredience, kromě kousků citrónu, zalijte vínem a zamíchejte. Provářejte dokud krevety nezrůžoví ze všech stran.
-
Salát přendejte na talíř a přidejte hotové krevety.
Makronutrienty
30%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 273 kJ | 478 kJ |
Kalorická hodnota | 65,2 kcal | 114 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,4 g
0,269 g |
5,96 g
0,471 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,34 SVJ | 0,596 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,41 g
0,238 g |
2,47 g
0,416 g |
Bílkoviny | 6,48 g | 11,3 g |
Sůl | 0,806 g | 1,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů