- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Nakrájíme salát na kousky, papriku a mrkev na tenké proužky. Přidáme na kostičky nakrájenou mandarinku, cukr, sůl. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme.
-
Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka, a ještě horká přidáme do salátu a zamícháme.
-
Naklíčenou rucolu přidáme na každou porci zvlášť až navrch.
Makronutrienty
66%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 235 kJ | 411 kJ |
Kalorická hodnota | 56,2 kcal | 98,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,41 g
3,28 g |
14,7 g
5,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,841 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,32 g
0,222 g |
4,06 g
0,388 g |
Bílkoviny | 1,97 g | 3,45 g |
Sůl | 0,352 g | 0,616 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů