- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
6 kusů |
6 kusů |
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
kuřecí maso pečené nebo grilované já měla vepřové 200 g |
200 g |
Zálivka | |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Salát opláchneme a osušíme , natrháme , přidáme nakrájená rajčata, cibulku, sýr, maso.
Suroviny na zálivku smícháme a vlijeme do salátu a promícháme.
Makronutrienty
20%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 409 kJ | 2 166 kJ |
Kalorická hodnota | 97,8 kcal | 518 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,42 g
1,99 g |
18,1 g
10,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,342 SVJ | 1,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,09 g
2,39 g |
32,3 g
12,7 g |
Bílkoviny | 7,7 g | 40,8 g |
Sůl | 0,317 g | 1,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů