Rychlé jídlo na odlehčení.
- 15m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
300 g |
300 g |
150 g |
150 g |
70 g |
70 g |
100 g |
100 g |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
4 g |
4 g |
s pomerančem a citronem 5 g |
5 g |
rdesno vonné, vietnamský koriandr- listy 3 g |
3 g |
Postup přípravy
-
Rajčata, papriku a pomeranč očistíme, nakrájíme, pokapeme balzamikovým krémem a promícháme. Nesolíme.
Salát rozdělíme do misek, navrch nastrouháme balkánský sýr.
-
Maso nakrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu a na sucho opečeme na rozpálené nepřilnavé pánvi. Opečené maso přidáme na salát, a nakonec ozdobíme lístky vietnamského koriandru.
-
Poznámka
Maso obalujeme ve škrobu proto, aby se na suché pánvi rychle zatáhlo, opeklo se do křupava a uvnitř zůstalo šťavnaté.
Salát ani maso nesolíme, protože balkánský sýr je hodně slaný a není nutné přidávat další sůl.
Makronutrienty
36%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 318 kJ | 698 kJ |
Kalorická hodnota | 75,9 kcal | 167 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,31 g
2,12 g |
11,7 g
4,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,531 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,74 g
2,23 g |
8,21 g
4,89 g |
Bílkoviny | 5,88 g | 12,9 g |
Sůl | 0,287 g | 0,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů