Salát s Balkánem a chilli Romadurem
Dnes se mi nechce vařit, tak mísa salátu na celý den.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Předkrmy
- Saláty
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 0,25 hlávky |
kedlubna | 1 kus |
okurka | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
červená paprika | 0,5 kusu |
mrkev | 1 kus |
červená řepa | 1 kus |
vajíčka | 4 kusy |
olivový olej ochucený chilli | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
ocet vinný bílý | 1 lžička |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 100 g |
sýr romadur | 100 g |
Postup přípravy
-
Salát: zelí, kedlubna, okurka, jarní cibulka, kousek červené papriky, 1 menší mrkev, 1 červená řepa, 4 vejce natvrdo. Sůl, chilli olivový olej a trocha bílého vinného octa. Vše si nakrájíme, nastrouháme, smícháme.
-
Oba sýry nakrájíme, přidáme a společně dáme do lednice chvíli odležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů