Salát Eoliana s ančovičkami a kapary

Jídelní plán

Salát Eoliana je lehký a svěží italský pokrm pocházející z Liparských (Eolských) ostrovů, které leží na severu Sicílie. Tento salát čerpá inspiraci z typických středomořských ingrediencí, jako jsou rajčata, červená cibule, ančovičky a kapary. Kombinace těchto ingrediencí, obohacená o čerstvou citronovou šťávu je prostě senzační!

Salát Eoliana s ančovičkami a kapary

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rajčata 400 g
cibule červená 0,5 kusu
ančovičky, sardelové filetky 10 kusů
kapary 2 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 3 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájejte na menší kousky a dejte je do velké mísy. Červenou cibuli nakrájejte na jemné plátky nebo kostičky a přidejte k rajčatům – pokud máte rádi jemnější chuť cibule, můžete ji předtím krátce ponořit do ledové vody a pak osušit. Ančovičky nakrájejte na kousky, přidejte je do mísy spolu s kapary. Ty není třeba proplachovat, aby si zachovaly svou výraznou chuť. Vše zalijte čerstvou citronovou šťávou, zakápněte olivovým olejem, dochuťte špetkou černého pepře a solí. Lehce promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně propojily. Salát nechte vychladit a můžeme podávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů