Salát Coleslaw

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Salát Coleslaw

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 500 g
mrkev 100 g
cibule 1 kus
zakysaná smetana 2 lžíce
bílý jogurt 2 lžíce
kmín drcený 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
cukr moučka 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu. Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme. Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.

  2. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

  3. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

  4. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

  5. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

  6. Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu. Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme. Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.

  7. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

  8. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

  9. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

  10. Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů