Salát Coleslaw
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 500 g |
mrkev | 100 g |
cibule | 1 kus |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
bílý jogurt | 2 lžíce |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
cukr moučka | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu. Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme. Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu. Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme. Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů