ŠALAMOUNOVY ŘEZY

Oli

Asi všichni známe, jen už jsme je dlouho nedělali...rychlé a moc dobré tyto řezy, trochu jsem tento oblíbený moučník ozdravila :). Když si přidáte např. šlehačku, nebudou mít Šalamounovz řezy chybu :))

ŠALAMOUNOVY ŘEZY

Suroviny pro 28 osob

Čeho Kolik
voda vlažná 1 hrnek
tuk ztužený na pečení - Hera 1 kus
cukr krupice 1 hrnek
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
hladká mouka špaldová celozrnná 1 hrnek
polohrubá mouka 1 hrnek
vajíčka 4 kusy
kypřící prášek do pečiva 1 kus
rum (originál tuzemský) 50 ml
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. V kastrůlku si rozehřejeme Heru, přidáme vodu, cukr, kakao a smícháme na hladkou hmotu - NEVAŘÍME ! 2/3 hrnku si odebereme stranou a přilijeme rum - to bude poleva na hotový korpus.

  2. Do zbylé tekuté hmoty přimícháme mouku s práškem do pečiva, vajíčka a špetku soli. Vylijeme na vysypaný velký plech, pečeme asi 15 min/200°C.

  3. Hotové vyndáme z trouby a hned na horké lžící lijeme polevu pěkně rovnoměrně. Po chvilce se vsákne, posypeme kokosem a necháme vychladit. Je to rychlé a opravdu moc dobré, zkuste.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů