Šakšuka

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Šakšuka

Šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm, který trochu připomíná naše lečo. Pokud tedy máte doma rozvařenou zeleninu na lečo, můžete ji použít místo čerstvé papriky a pasírovaných rajčat a ušetřit si kousek práce.

Postup přípravy

  1. Cibuli a papriku nakrájíme na kostičky a společně s prolisovaným česnekem osmahneme na oleji (cca 5 minut).

  2. Přidáme pasírovaná rajčata a veškeré koření a vše promícháme.

  3. Do směsi uděláme 8 důlků a do každého rozklepneme vejce (podle velikosti pánve budete možná muset směs rozdělit na dvě porce).

  4. Vaříme pod pokličkou 3-5 minut, podle toho, zda chcete mít žloutek tekutý nebo úplně uvařený.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte