Šafránové rizoto
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rýže basmati | 100 g |
cibule | 2 kusy |
víno bílé jakostní | 0,5 ml |
tavený sýr, mazací | 50 g |
sůl | 1 špetka |
šafrán | 1 špetka |
vývar zeleninový domácí | 500 ml |
Postup přípravy
-
Rýži společně s cibulí opražíme v hrnci do světle zlaté barvy. Přidáme víno, šafrán a sůl zamícháme a vaříme.
-
Postupně podlíváme vývarem. Když je rýže měkká a vývaru v hrnci máme cca 1 dcl, zamícháme do rizota nízkotučný sýr. Tím získáme krémovou konzistenci bez použití másla.
-
Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů