Šafránové rizoto

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Šafránové rizoto

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rýže basmati 100 g
cibule 2 kusy
víno bílé jakostní 0,5 ml
tavený sýr, mazací 50 g
sůl 1 špetka
šafrán 1 špetka
vývar zeleninový domácí 500 ml

Postup přípravy

  1. Rýži společně s cibulí opražíme v hrnci do světle zlaté barvy. Přidáme víno, šafrán a sůl zamícháme a vaříme.

  2. Postupně podlíváme vývarem. Když je rýže měkká a vývaru v hrnci máme cca 1 dcl, zamícháme do rizota nízkotučný sýr. Tím získáme krémovou konzistenci bez použití másla.

  3. Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů