Šafránová roláda z mozzarelly
Stačí trochu zajímavého koření a pečení je chuťově zase o kousek výše. Vyzkoušejte tento lowcarb dezert. Video recept najdete zde: https://lenyinspirace.cz/safranova-rolada/
- 25m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella | 300 g |
vajíčka | 5 kusů |
xylitol | 60 g |
guma xantanová | 1 lžička |
šafrán mletý | 1 lžička |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
mascarpone | 200 g |
máslo čerstvé | 100 g |
xylitol | 70 g |
jahody | 100 g |
Postup přípravy
-
V sekáčku rozmixujeme mozzaellu s vejci do hladkého krému, přidáme sladidlo, xantanovou gumu a šafrán a opět smícháme. Plech o rozměrech 40×50 cm si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylejeme a upravíme do roviny. Pečeme 15-20 minut na 170 °C. Po upeční roládu opatrně i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout.
-
Na náplň si v robotu vyšleháme máslo a postupně přidáme mascarpone, sladidlo a tvaroh. Suroviny musí být propojené do hladkého krému. Roládu opatrně rozrolujeme a odstraníme pečící papír. Náplň na korpus natřeme a pokryjeme nakrájenými jahodami, které do náplně zatlačíme. Já jsem ještě přidala vařenou rebarboru, která mi v kuchyni zbyla. Roládu opatrně zatočíme.
-
Umístíme ji na protravinářskou fólii do které roládu zabalíme a takto zafixovanou dáme na 2 hodiny vychladit. Po vychlazení roládu nakrájíme a můžeme ji ještě dozdobit. Náplň je díky máslu krásně pevná a při krájení drží pevný tvar.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů