Šafránová roláda z mozzarelly

Leny jede low carb

Stačí trochu zajímavého koření a pečení je chuťově zase o kousek výše. Vyzkoušejte tento lowcarb dezert. Video recept najdete zde: https://lenyinspirace.cz/safranova-rolada/

Šafránová roláda z mozzarelly

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mozzarella 300 g
vajíčka 5 kusů
xylitol 60 g
guma xantanová 1 lžička
šafrán mletý 1 lžička
tvaroh měkký tučný 250 g
mascarpone 200 g
máslo čerstvé 100 g
xylitol 70 g
jahody 100 g

Postup přípravy

  1. V sekáčku rozmixujeme mozzaellu s vejci do hladkého krému, přidáme sladidlo, xantanovou gumu a šafrán a opět smícháme. Plech o rozměrech 40×50 cm si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylejeme a upravíme do roviny. Pečeme 15-20 minut na 170 °C. Po upeční roládu opatrně i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout.

  2. Na náplň si v robotu vyšleháme máslo a postupně přidáme mascarpone, sladidlo a tvaroh. Suroviny musí být propojené do hladkého krému. Roládu opatrně rozrolujeme a odstraníme pečící papír. Náplň na korpus natřeme a pokryjeme nakrájenými jahodami, které do náplně zatlačíme. Já jsem ještě přidala vařenou rebarboru, která mi v kuchyni zbyla. Roládu opatrně zatočíme.

  3. Umístíme ji na protravinářskou fólii do které roládu zabalíme a takto zafixovanou dáme na 2 hodiny vychladit. Po vychlazení roládu nakrájíme a můžeme ji ještě dozdobit. Náplň je díky máslu krásně pevná a při krájení drží pevný tvar.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů