Šafránová roláda z mozzarelly

Leny jede low carb

Šafránová roláda z mozzarelly

Stačí trochu zajímavého koření a pečení je chuťově zase o kousek výše. Vyzkoušejte tento lowcarb dezert.

Video recept najdete zde:

https://lenyinspirace.cz/safranova-rolada/

Postup přípravy

  1. V sekáčku rozmixujeme mozzaellu s vejci do hladkého krému, přidáme sladidlo, xantanovou gumu a šafrán a opět smícháme.

    Plech o rozměrech 40×50 cm si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylejeme a upravíme do roviny.

    Pečeme 15-20 minut na 170 °C. Po upeční roládu opatrně i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout.

  2. Na náplň si v robotu vyšleháme máslo a postupně přidáme mascarpone, sladidlo a tvaroh. Suroviny musí být propojené do hladkého krému.

    Roládu opatrně rozrolujeme a odstraníme pečící papír. Náplň na korpus natřeme a pokryjeme nakrájenými jahodami, které do náplně zatlačíme. Já jsem ještě přidala vařenou rebarboru, která mi v kuchyni zbyla. Roládu opatrně zatočíme.

  3. Umístíme ji na protravinářskou fólii do které roládu zabalíme a takto zafixovanou dáme na 2 hodiny vychladit.

    Po vychlazení roládu nakrájíme a můžeme ji ještě dozdobit. Náplň je díky máslu krásně pevná a při krájení drží pevný tvar.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte