Sádlové koláčky nebo u nás Kočičí oči - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Sádlové koláčky nebo u nás Kočičí oči  - bez lepku, mléka i vajec

Inspirace cukrářem Josefem Maršálkem a jeho poslední cukrářskou knihou věnovanou vánočnímu pečení), upraveno a zkoušeno několik kombinací jednodruhových mouk...

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vytvoříme bochánek hladkého těsta, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici dvě hodiny odležet.

  2. Po odležení necháme ztvrdlé těsto mírně povolit, prsty odebíráme malé kuličky těsta, které v dlani vytvarujeme jako plastelínu do kuličky a ukládáme na plech s pečícím papírem dál od sebe (nelekněte se, nabydou).

  3. Obrácenou stranou vařečky v kuličce vytvoříme důlek.

  4. Pečeme na statické teplo cca 15 minut na 160°C. Po upečení dáme plech na mřížku a důlky ve vlažných sušenkách plníme dvěma malými lžičkami džemem. Dozdobíme posekanými oříšky.

  5. Skladujeme v plechové dóze v chladu a suchu. Cukroví je velmi trvanlivé.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte