Sabdží - květák, cuketa a mrkev

Dáša

Indická vegetariánská kuchyně je prostě top.

Sabdží - květák, cuketa a mrkev

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
květák 330 g
mrkev 130 g
cuketa 250 g
bílý jogurt řeckého typu 140 g
římský kmín mletý, cumin 2 lžičky
kardamom mletý 1 lžička
kořenicí směs garam masala 1 lžička
rýže basmati 150 g
rýžový olej 2 lžíce
sezamové semínko světlé 3 lžičky

Postup přípravy

  1. Zahřejeme olej, dáme koření u uděláme čóns. Přidáme nadrobno nakrájený květák, cuketu na kostky a mrkev na kolečka. Rychle promícháme, aby se zelenina "obalila" v koření. Lehce podlijeme, přikryjeme a podusíme na skus. Dáme ale tolik vody, aby v zelenině téměř žádná nezbyla. Stáhneme z plamene a vmícháme jogurt. Rýži uděláme podle návodu, já dělám v rýžovaru. Do hotové rýže vmícháme sezam (můžete ale vmíchat mák, hrášek, koření neb nic :) A je hotovo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů