Sabdží - květák, cuketa a mrkev
Indická vegetariánská kuchyně je prostě top.
- 35m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 330 g |
mrkev | 130 g |
cuketa | 250 g |
bílý jogurt řeckého typu | 140 g |
římský kmín mletý, cumin | 2 lžičky |
kardamom mletý | 1 lžička |
kořenicí směs garam masala | 1 lžička |
rýže basmati | 150 g |
rýžový olej | 2 lžíce |
sezamové semínko světlé | 3 lžičky |
Postup přípravy
-
Zahřejeme olej, dáme koření u uděláme čóns. Přidáme nadrobno nakrájený květák, cuketu na kostky a mrkev na kolečka. Rychle promícháme, aby se zelenina "obalila" v koření. Lehce podlijeme, přikryjeme a podusíme na skus. Dáme ale tolik vody, aby v zelenině téměř žádná nezbyla. Stáhneme z plamene a vmícháme jogurt. Rýži uděláme podle návodu, já dělám v rýžovaru. Do hotové rýže vmícháme sezam (můžete ale vmíchat mák, hrášek, koření neb nic :) A je hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů