Nepředstavujme si cosi ze školní jídelny, toto je luxus...:)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Nákyp | |
---|---|
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris 300 g |
300 g |
500 ml |
500 ml |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
Náplň | |
500 g |
500 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Na posypání | |
2 lžičky |
2 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Rýži si propláchneme předem (stačí pak kratší doba na vaření).
Zalijeme mlékem, osolíme, osladíme a přivedeme k varu.
Vaříme 25 minut a necháme dojít.
-
Po mírném schladnutí vmícháme žloutky, citonovou kůru a sníh z bílků.
Dáme do zapékací mísy vymazané máslem asi půlku rýže, poklademe hustě vrstvou nakrájených meruněk, pocukrujeme, dáme zbytek rýže uhladíme.
-
Posypeme skořicí, poklademe vločkami másla a dáme péct do trouby asi na 40 min/200°C.
-
Necháme chvíli odstát, krájíme na porce a každou ještě pocukrujeme.
Makronutrienty
73%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 706 kJ | 1 795 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 429 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,8 g
5,7 g |
68 g
14,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,68 SVJ | 6,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,14 g
2,26 g |
13,1 g
5,75 g |
Bílkoviny | 4,69 g | 11,9 g |
Sůl | 0,476 g | 1,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů