Rýžový dezert s mrkvičkou, jablíčkem a fresh šťávou z jablíček
Jednoduchá, rychlá svačinka či snídaně, která je vhodná pro malé i velké a já s ní tedy nikdy košem nedostala. Mezi naše další oblíbené variace patří přidání skořice a máme rázem jiný dezert. Nebojte se experimentovat s chutěmi, výsledek stojí za vyzkoušení. Syn má tyto svačinky velmi rád, kaše na noc nedáváme, dezertů nebo-li kaší využívám na odpolední svačinky či snídaně. Zatím nás stále baví a doufá ,že nám to hodně dlouho vydrží.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio | 200 g |
mrkev | 2 kusy |
jablka | 1 kus |
šťáva jablečná, mošt | 1 lžíce |
olej řepkový | 0,5 lžičky |
brusinky sušené | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kulatozrnnou rýži jsem dala vařit společně s mrkví. Po uvaření propláchla a přidala pár kapek oleje, můžeme rozmačkat či rozmixovat, smícháme s nastrouhaným jablíčkem, dle chuti dosladíme čerstvou šťávou z jablíčka. Ozdobila jsem brusinkami od bio-nebio, které jsou doslazené jablečnou šťávou a nejsou sířené.
-
Nebojte se kombinací, dá se jich vymyslet spousty právě s kulatozrnnou rýží. Jablíčko + dýně…dýně + hruška…meruňka + hruška, přidat vanilku, skořici, kardamon, fanzazii se meze nekladou. Starším dětem přidat třeba vlašské ořechy, brusinky… Stejně tak kombinace obilovin je neomezená – teff, čirok, amarant, pohanka, quinoa, jáhly…
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů