Rýžový dezert s mrkvičkou, jablíčkem a fresh šťávou z jablíček

Na vlně chuti

Jednoduchá, rychlá svačinka či snídaně, která je vhodná pro malé i velké a já s ní tedy nikdy košem nedostala. Mezi naše další oblíbené variace patří přidání skořice a máme rázem jiný dezert. Nebojte se experimentovat s chutěmi, výsledek stojí za vyzkoušení. Syn má tyto svačinky velmi rád, kaše na noc nedáváme, dezertů nebo-li kaší využívám na odpolední svačinky či snídaně. Zatím nás stále baví a doufá ,že nám to hodně dlouho vydrží.

Rýžový dezert s mrkvičkou, jablíčkem a fresh šťávou z jablíček

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 200 g
mrkev 2 kusy
jablka 1 kus
šťáva jablečná, mošt 1 lžíce
olej řepkový 0,5 lžičky
brusinky sušené 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Kulatozrnnou rýži jsem dala vařit společně s mrkví. Po uvaření propláchla a přidala pár kapek oleje, můžeme rozmačkat či rozmixovat, smícháme s nastrouhaným jablíčkem, dle chuti dosladíme čerstvou šťávou z jablíčka. Ozdobila jsem brusinkami od bio-nebio, které jsou doslazené jablečnou šťávou a nejsou sířené.

  2. Nebojte se kombinací, dá se jich vymyslet spousty právě s kulatozrnnou rýží. Jablíčko + dýně…dýně + hruška…meruňka + hruška, přidat vanilku, skořici, kardamon, fanzazii se meze nekladou. Starším dětem přidat třeba vlašské ořechy, brusinky… Stejně tak kombinace obilovin je neomezená – teff, čirok, amarant, pohanka, quinoa, jáhly…

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů