Rýžové přílohové knedlíčky

Jídelní plán

Rýžové přílohové knedlíčky

Knedlíčky u nás zachraňují větší množství zbylé uvařené rýže. Jsou chuťově neutrální a hodí se téměř ke každému jídlu.

Postup přípravy

  1. Připravíme si vodu na vaření knedlíčků. Přidáme do ní lžičku soli. Uvedeme do varu.

  2. Uvařenou a studenou rýži promícháme v míse s moukou, vajíčkem a na drobno nakrájenou petrželkou. Přidat můžete i jiné bylinky - v knedlíčku na obrázku jsou například nasypané květy pupalky.

  3. Do misky si nalejeme trochu vody. Tu používám ke zvlhčení rukou, kterými tvaruji knedlíčky do požadovaného tvaru.

    Hotové knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nejsou hotové.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte