Knedlíčky u nás zachraňují větší množství zbylé uvařené rýže. Jsou chuťově neutrální a hodí se téměř ke každému jídlu.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Připravíme si vodu na vaření knedlíčků. Přidáme do ní lžičku soli. Uvedeme do varu.
-
Uvařenou a studenou rýži promícháme v míse s moukou, vajíčkem a na drobno nakrájenou petrželkou. Přidat můžete i jiné bylinky - v knedlíčku na obrázku jsou například nasypané květy pupalky.
-
Do misky si nalejeme trochu vody. Tu používám ke zvlhčení rukou, kterými tvaruji knedlíčky do požadovaného tvaru.
Hotové knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nejsou hotové.
Makronutrienty
86%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 602 kJ | 182 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 43,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,2 g
0,286 g |
9,42 g
0,086 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,12 SVJ | 0,942 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,885 g
0,056 g |
0,268 g
0,017 g |
Bílkoviny | 4,05 g | 1,22 g |
Sůl | 0,004 g | 0,001 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů