Rýžové lívanečky s banánovou čokoládou

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Rýžové lívanečky s banánovou čokoládou

Honí vás mlsná? Pak vyzkoušejte tuto baštu hotovou za pár minut.

Postup přípravy

  1. Mouku, mléko, vejce, jogurt, pyré, mák, kypřicí prášek a sůl vyšlehejte do hladkého, středně hustého těsta.

  2. Kontaktní gril potřete slabou vrstvičkou oleje a nechte rozehřát. Poté vyzkoušejte jeden lívaneček, abyste zjistili, zda má těstíčko požadovanou konzistenci a lívanečky se netrhají. Pokud je vše vpořádku, můžete opékat stejným způsobem i zbytek těsta – stačí cca 2 minuty z každé strany, ale určitě lívanečky hlídejte. (Pokud by se vám těsto zdálo řídké, dosypte trochu mouky, v opačném případě dolijte mléko.)

    Kontaktní gril potřete slabou vrstvičkou oleje a nechte rozehřát. Poté vyzkoušejte jeden lívaneček, abyste zjistili, zda má těstíčko požadovanou konzistenci a lívanečky se netrhají. Pokud je vše vpořádku, můžete opékat stejným způsobem i zbytek těsta – stačí cca 2 minuty z každé strany, ale určitě lívanečky hlídejte. (Pokud by se vám těsto zdálo řídké, dosypte trochu mouky, v opačném případě dolijte mléko.)
  3. Jakmile lívanečky zezlátnou z obou stran, přendejte na talíř.

  4. V mixéru rozmixujte banán s kakaem. Tuto čokoládovou hmotu poté navrstvěte na lívanečky, pokapejte datlovým sirupem dle chuti a dozdobte jahodou. A můžete baštit.

    Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte