Rýžové knedlíčky do polévky
Knedlíčky do polévky dělám, pokud mi zbývá rýže z minulého jídla a nemám pro ni jiného uplatnění. Z uvedeného množství dělám cca 28 malých knedlíčků.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rýže uvařená bílá | 300 g |
hladká mouka špaldová | 10 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžičky |
petrželka, petrželová nať | 10 g |
muškátový ořech mletý | 0,1 lžičky |
vejce slepičí malé, s | 1 kus |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny smísíme a vytvoříme těsto. Z něj tvarujeme malé kuličky a vaříme cca 3 minutky ve vroucí vodě nebo přímo v polévce, dokud nejsou hotové.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů