Knedlíčky do polévky dělám, pokud mi zbývá rýže z minulého jídla a nemám pro ni jiného uplatnění.
Z uvedeného množství dělám cca 28 malých knedlíčků.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
10 g |
10 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
10 g |
10 g |
0,1 lžičky |
0,1 lžičky |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny smísíme a vytvoříme těsto. Z něj tvarujeme malé kuličky a vaříme cca 3 minutky ve vroucí vodě nebo přímo v polévce, dokud nejsou hotové.
Makronutrienty
77%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 509 kJ | 31,3 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 7,48 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,5 g
0,297 g |
1,33 g
0,018 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,15 SVJ | 0,133 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,11 g
0,456 g |
0,13 g
0,028 g |
Bílkoviny | 4,42 g | 0,272 g |
Sůl | 0,052 g | 0,003 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů