Rýžové bagely bez lepku, mléka i vajíček, sóji, kukuřice

Radka

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Rýžové bagely bez lepku, mléka i vajíček, sóji, kukuřice 1 další fotka

Moje dnesni vecere..bagel, vejce zastrene, pomazanka z cervene repy a rericha...pecivo bez lepku, mleka i vajec i KUKUŘICE. Apropos: bagely uz jste podle me zkouseli??

Postup přípravy

  1. Všechny sypké suroviny v míse promícháme, droždí přidáváme až jako poslední. Rukou rozdrobíme do směsi gel vytvořený z vody a psyllia. Med promícháme s teplou vodou a tekutinu přidáme k sypké směsi s psylliem. Rukou vyhněteme lepivé těsto. Mísu s těstem přikryjeme poklopem nebo zabalíme do potravinářské folie a necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Můžeme nechat v lednici do druhého dne, rozhodně to přidá na chuti konečného pečiva. Před tvarováním pak nechat alespoň hodinu v teple těsto ohřát.

  2. Troubu rozehřejeme na 250°C. Na dno trouby dáme hrnec s 0,5 l vody. Do těsta zapracujeme rukou rozpuštěný tuk a vypracujeme hladké těsto, které překlopíme na pomoučenou plochu, bude ho cca 600 g. Rozdělíme ho nožem na šest 100 g kousků, z nichž vyválíme kuličky, které rukou opatrně zploštíme (výška cca3-4 cm) a uprostřed uděláme otvor prstem namočeným ve vodě nebo v oleji, rukou kolem prstu tvarujeme bagel a zvětšujeme otvor na šířku cca 2 cm.

  3. Teď máme dvě možnosti, buď necháme kroužky z těsta jen odpočinout cca 30 minut na vyloženém plechu pečícím papírem, potřeme vodou nebo vejcem (pokud není omezení) a posypeme semínky a DÁME ROVNOU PÉCT. Nebo opatrně jednotlivé kroužky nabíráme děrovanou naběračkou a vkládáme na 10 -20 sekund do horké jemně bublající lázně. Pečivo vyndáme na plech, posypeme semínky a pečeme cca 10 minut na vysokou teplotu cca 240°C. Pak teplotu zmírníme na 190 a dopékáme do světle hnědého zbarvení. Pečivo necháme s papírem vychladnout na mřížce a po vychladnutí a změknutí pečiva ho opatrně odtrhneme z papíru.

  4. Tradiční náplně:

    ostrá hořčice na pomazání + 2 plátky Schwarzwaldské šunky stočené do kornoutku, rucola, sušená rajčat

    pomazánka z 150 g bezlaktózového sýra Cottage Madeta ( pro jemnější konzistenci může být v kombinaci s bezlaktózovým tvarohem Madeta) a 100 g vařeného čerstvého hrášku v rostlinném bujónu, ochuceného solí, pepřem a citrónovou šťávou + 2 plátky uzeného lososa, kopr, plátek citronu, plátky okurky

    severské obložení - plátek slanečka na listovém salátu a majonéze či hořčici, doplněné kroužky bílé cibule, případně plátky řepy

  5. Řepová pomazánka - 4 malé sterilované řepy nastrouhat na hrubé slzy, smíchat s 2 lžícemi kvalitní majonézy a bezlaktózového jogurtu, přidat 50 g odleželé goudy bez laktózy, dosolit a dopepřit dle chuti. Posypat řeřichou nebo klíčky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte