Rýžové bagely bez lepku, mléka i vajíček, sóji, kukuřice

Radka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Rýžové bagely bez lepku, mléka i vajíček, sóji, kukuřice

Úžasné pečivo amerického střihu ve tvaru kroužků, které se původně plnilo lososem a čerstvým sýrem. Dneska jsou prý pekárny v New Yorku plné těchto bagelů různě plněných a zdobených na sladko i slano.

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove/

Postup přípravy

  1. Všechny sypké suroviny v míse promícháme, droždí přidáváme až jako poslední. Rukou rozdrobíme do směsi gel vytvořený z vody a psyllia. Agáv. sirup promícháme s teplou vodou a tekutinu přidáme k sypké směsi s psylliem. Rukou vyhněteme lepivé těsto. Mísu s těstem přikryjeme poklopem nebo zabalíme do potravinářské folie a necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout.

  2. Troubu rozehřejeme na 230°C. Na dno trouby dáme hrnec s 1 l vody. Do těsta zapracujeme rukou rozpuštěný tuk a vypracujeme hladké těsto, které překlopíme na pomoučenou plochu, bude ho cca 600 g. Rozdělíme ho nožem na šest 100 g kousků, z nichž vyválíme kuličky, které rukou opatrně zploštíme a uprostřed uděláme tvořítkem otvor.

  3. Teď máme dvě možnosti, buď necháme kroužky z těsta jen odpočinout na vyloženém plechu pečícím papírem, potřeme vodou nebo vejcem (pokud není omezení) a posypeme semínky a DÁME ROVNOU PÉCT. Nebo opatrně jednotlivé kroužky nabíráme děrovanou naběračkou a vkládáme na 10 sekund do horké jemně bublající slané vody. Pečivo vyndáme na plech, posypeme semínky a pečeme cca 10 - 15 minut. Pokud se pečivo shora připaluje, zmírníme troubu na 200 a dopékáme až zní bagely na poklep dutě.

  4. Pečivo necháme s papírem vychladnout na mřížce a po vychladnutí a změknutí pečiva ho opatrně odtrhneme z papíru.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte