Rýžová kaše upgradovaná
Nejen ovesnou, ale i rýžovou kaši jde udělat výživově lépe - s méně sacharidy a více bílkovinami. A tím pádem i mnohem sytivěji.
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
rýže uvařená bílá | 0,5 hrnku |
mléko plnotučné, selské | 0,75 hrnku |
vanilka lusk mletá | 0,2 lžičky |
skořice mletá | 1 špetka |
želatina | 1,5 lžic |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
čerstvý krémový sýr | 2 lžíce |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
K uvařené rýži přidejte mléko, vanilku, skořici a želatinu, dobře promíchejte a vše pomalu, za občasného míchání rozvařte na řidší kaši.
-
Plotýnku ještě nevypínejte, ale do kaše hodně rychle a intenzivně zakvedlejte vejce (aby nevznikly cucky) a ještě krátce povařte.
-
Kaši ozdobte dle své chuti, například jemně strouhanou vysokoprocentní čokoládou (u nás jsou nejoblíbenější horké čokolády Ajala a Herůfek), a podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů