Rýžová kaše upgradovaná

Kateřina Gallinová

Nejen ovesnou, ale i rýžovou kaši jde udělat výživově lépe - s méně sacharidy a více bílkovinami. A tím pádem i mnohem sytivěji.

Rýžová kaše upgradovaná

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
rýže uvařená bílá 0,5 hrnku
mléko plnotučné, selské 0,75 hrnku
vanilka lusk mletá 0,2 lžičky
skořice mletá 1 špetka
želatina 1,5 lžic
vejce slepičí střední, m 1 kus
čerstvý krémový sýr 2 lžíce
čokoláda hořká, 70 - 85% 1 lžíce

Postup přípravy

  1. K uvařené rýži přidejte mléko, vanilku, skořici a želatinu, dobře promíchejte a vše pomalu, za občasného míchání rozvařte na řidší kaši.

  2. Plotýnku ještě nevypínejte, ale do kaše hodně rychle a intenzivně zakvedlejte vejce (aby nevznikly cucky) a ještě krátce povařte.

  3. Kaši ozdobte dle své chuti, například jemně strouhanou vysokoprocentní čokoládou (u nás jsou nejoblíbenější horké čokolády Ajala a Herůfek), a podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů