Nejen ovesnou, ale i rýžovou kaši jde udělat výživově lépe - s méně sacharidy a více bílkovinami. A tím pádem i mnohem sytivěji.
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
jasmínová 0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
0,75 hrnku |
0,75 hrnku |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
cejlonská 1 špetka |
1 špetka |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
K uvařené rýži přidejte mléko, vanilku, skořici a želatinu, dobře promíchejte a vše pomalu, za občasného míchání rozvařte na řidší kaši.
-
Plotýnku ještě nevypínejte, ale do kaše hodně rychle a intenzivně zakvedlejte vejce (aby nevznikly cucky) a ještě krátce povařte.
-
Kaši ozdobte dle své chuti, například jemně strouhanou vysokoprocentní čokoládou (u nás jsou nejoblíbenější horké čokolády Ajala a Herůfek), a podávejte.
Makronutrienty
42%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 740 kJ | 2 001 kJ |
Kalorická hodnota | 177 kcal | 478 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,6 g
1,46 g |
36,7 g
3,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,36 SVJ | 3,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,47 g
3,65 g |
25,6 g
9,86 g |
Bílkoviny | 9,36 g | 25,3 g |
Sůl | 0,196 g | 0,531 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů