Rýžová kaše upgradovaná

Kateřina Gallinová

Rýžová kaše upgradovaná

Nejen ovesnou, ale i rýžovou kaši jde udělat výživově lépe - s méně sacharidy a více bílkovinami. A tím pádem i mnohem sytivěji.

Postup přípravy

  1. K uvařené rýži přidejte mléko, vanilku, skořici a želatinu, dobře promíchejte a vše pomalu, za občasného míchání rozvařte na řidší kaši.

  2. Plotýnku ještě nevypínejte, ale do kaše hodně rychle a intenzivně zakvedlejte vejce (aby nevznikly cucky) a ještě krátce povařte.

  3. Kaši ozdobte dle své chuti, například jemně strouhanou vysokoprocentní čokoládou (u nás jsou nejoblíbenější horké čokolády Ajala a Herůfek), a podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte