Rychlý oběd – hovězí maso s kuskusem a grilovanou zeleninou

Alena

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Rychlý oběd – hovězí maso s kuskusem a grilovanou zeleninou

Když vařím nějaké jídlo, je mým pravidlem si ho na talíř pěkně nazdobit. Člověk si pak tu pochoutku více vychutná.

Co se týká obědů, nejsem zastáncem strávení celého odpoledne u plotny, snažím se vařit rychlá a zdravá jídla. Právě toto jídlo je mým oblíbeným, vařím ho často a chutná celé rodině.

Když si položím otázku, které maso by jsme měli správně jíst ? Osobně nakupuji hovězí, krůtí a kuřecí maso. Vepřové se snažíme vynechávat, není naší oblíbenou pochutinou do zdravého jídelníčku.

Postup přípravy

  1. Grilovaná zelenina – Jako první si nakrájím veškerou zeleninu na kostičky. Položíme na plech do alobalu na pečení. Zeleninu pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovanou zeleninou kořením. Zabalíme do alobalu a dáme do trouby. Pečeme na 180 stupňů 20-25 minut, poté odkryjeme alobal a necháme ještě zeleninu 5-10 minut péct.

    Grilovaná zelenina – Jako první si nakrájím veškerou zeleninu na kostičky. Položíme na plech do alobalu na pečení. Zeleninu pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovanou zeleninou kořením. Zabalíme do alobalu a dáme do trouby. Pečeme na 180 stupňů 20-25 minut, poté odkryjeme alobal a necháme ještě zeleninu 5-10 minut péct.
  2. Hovězí maso a kuskus – hovězí maso si nakrájíme na plátky, posypeme grilovacím kořením a smažíme na olivovým oleji na pánvi 5 minut z každé strany. Solím až po dopečení.

  3. Mezitím si připravíme kuskus, který vždy jen zaleju vařící vodou v hrníčku a nechám 15 minut ležet. Kuskus si pak ještě promícháme ve výpeku od hovězího masa.

  4. Vše můžeme dát na talíř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte