Jednodušší nízkosaharidové pečivo asi neexistuje. Opečený chutná ještě lépe.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
mouka mandlová z mandlových jader 6 lžic |
6 lžic |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky 0,1 lžičky |
0,1 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše kromě másla promíchejte do hladka. Poté směs nalijte do máslem vymazané plošší misky o průměru 14 cm z varného skla.
-
Mikrovlňte, až bude těsto pevné, otočte. A mikrovlňte, až bude toast na omak skoro suchý. Záleží na výkonu vaší mikrovlnné trouby, moje je méně výkonná a trvalo jí to celkem 6 minut.
-
Po zchladnutí rozřízněte pečivo v polovině výšky a poté napříč na půlkruhy. Poté můžete pro lepší chuť ještě opéct v toastovači. A nebo použít na přípravu zapečených sandwichů se sýrem a šunkou
Makronutrienty
16%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 018 kJ | 1 350 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 323 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,3 g
2,49 g |
8,36 g
3,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,63 SVJ | 0,836 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
3,19 g |
25 g
4,23 g |
Bílkoviny | 13,5 g | 17,9 g |
Sůl | 1,04 g | 1,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů