Rychlý mandlový toast z mikrovlnky
Jednodušší nízkosaharidové pečivo asi neexistuje. Opečený chutná ještě lépe.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Chuťovky a kanapky
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Pečivo
- Primal
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
bílý jogurt řeckého typu | 4 lžíce |
mouka mandlová z mandlových jader | 6 lžic |
kmín mletý | 2 špetky |
sůl | 2 špetky |
soda jedlá | 0,1 lžičky |
želatina | 0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše kromě másla promíchejte do hladka. Poté směs nalijte do máslem vymazané plošší misky o průměru 14 cm z varného skla.
-
Mikrovlňte, až bude těsto pevné, otočte. A mikrovlňte, až bude toast na omak skoro suchý. Záleží na výkonu vaší mikrovlnné trouby, moje je méně výkonná a trvalo jí to celkem 6 minut.
-
Po zchladnutí rozřízněte pečivo v polovině výšky a poté napříč na půlkruhy. Poté můžete pro lepší chuť ještě opéct v toastovači. A nebo použít na přípravu zapečených sandwichů se sýrem a šunkou
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů