Rychlý mandlový toast z mikrovlnky

Kateřina Gallinová

Jednodušší nízkosaharidové pečivo asi neexistuje. Opečený chutná ještě lépe.

Rychlý mandlový toast z mikrovlnky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 2 kusy
bílý jogurt řeckého typu 4 lžíce
mouka mandlová z mandlových jader 6 lžic
kmín mletý 2 špetky
sůl 2 špetky
soda jedlá 0,1 lžičky
želatina 0,25 lžičky

Postup přípravy

  1. Vše kromě másla promíchejte do hladka. Poté směs nalijte do máslem vymazané plošší misky o průměru 14 cm z varného skla.

  2. Mikrovlňte, až bude těsto pevné, otočte. A mikrovlňte, až bude toast na omak skoro suchý. Záleží na výkonu vaší mikrovlnné trouby, moje je méně výkonná a trvalo jí to celkem 6 minut.

  3. Po zchladnutí rozřízněte pečivo v polovině výšky a poté napříč na půlkruhy. Poté můžete pro lepší chuť ještě opéct v toastovači. A nebo použít na přípravu zapečených sandwichů se sýrem a šunkou

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů