Rychlý koláč s jablky
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka kukuřičná | 200 g |
panela, třtinová šťáva sušená | 80 g |
vaječný žloutek | 3 kusy |
olej řepkový | 3 lžíce |
mléko rostlinné | 150 ml |
vaječný bílek | 3 kusy |
jablka | 1 000 g |
arašídové máslo, krém | 50 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
arašídy pražené | 30 g |
cukr krystal | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse dobře promícháme 200g kukuřičné mouky, 80g panely (nebo jiného cukru), špetku vanilky, 3 žloutky, 3 lžíce dobrého oleje a cca 150ml rostlinného mléka. Nakonec už zlehka lžicí vmícháme sníh ze 3 bílků. Těsto nalijeme olejem vymazané a moukou vysypané formy na dort.
-
Nakrájíme na plátky přibližně kilo jablek, které podusíme doměkka se třemi lžíce arašídového másla a lžící citronové šťávy. Jablka navrstvíme na těsto a pečeme cca 20minut v troubě. Koláč můžeme posypat arašídy, které na sucho opražíme na pánvi – jakmile začnou zlátnout – přidáme k nim trošku cukru, necháme rozpustit a odstavíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů