Rychlý koláč s jablky

Jabli

Rychlý koláč s jablky

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
hladká mouka kukuřičná 200 g
panela, třtinová šťáva sušená 80 g
vaječný žloutek 3 kusy
olej řepkový 3 lžíce
mléko rostlinné 150 ml
vaječný bílek 3 kusy
jablka 1 000 g
arašídové máslo, krém 50 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
arašídy pražené 30 g
cukr krystal 1 lžíce

Postup přípravy

  1. V míse dobře promícháme 200g kukuřičné mouky, 80g panely (nebo jiného cukru), špetku vanilky, 3 žloutky, 3 lžíce dobrého oleje a cca 150ml rostlinného mléka. Nakonec už zlehka lžicí vmícháme sníh ze 3 bílků. Těsto nalijeme olejem vymazané a moukou vysypané formy na dort.

  2. Nakrájíme na plátky přibližně kilo jablek, které podusíme doměkka se třemi lžíce arašídového másla a lžící citronové šťávy. Jablka navrstvíme na těsto a pečeme cca 20minut v troubě. Koláč můžeme posypat arašídy, které na sucho opražíme na pánvi – jakmile začnou zlátnout – přidáme k nim trošku cukru, necháme rozpustit a odstavíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů