Rychlý a odlehčený ovocný koláč bez lepku a mléka

Radka

Odlehceny boruvkovy aneb co mrazak, lednice a spiz dala...zadelany kokosovym jogurtem s mandlovou moukou a Adveni smesi Biscouit and cookies, ktera zbyla po cukrovi. Aby byl i pro dia navstevu, sladila jsem kokosovym cukrem a zbytkem ryzoveho sirupu...Je uzasne vlahy.

Rychlý a odlehčený ovocný koláč bez lepku a mléka

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 200 g
mandlová mouka 100 g
cuketa 100 g
cukr krupice 150 g
olej řepkový 100 ml
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
jogurt ochucený, kokos, rostlinná alternativa 200 g
vajíčka 2 kusy
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus
borůvky 750 g
cukr krupice 80 g
kokosový olej 80 g
strouhanka kukuřičná 80 g

Postup přípravy

  1. Je naprosto skvělý a můžete klidně namíchat různé mouky vzhledem ke konzistenci těsta …. Přimíchat čirokovou, jahelnou, pohankovou, rýžovou apod. Díky spojení mladé cuketky a jogurtu a třeba i rostlinného, vydrží vláčný až tři dny.

  2. Troubu zahřejeme na 180°C. Pečící nádobu o rozměrech cca 20 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem. V míse promícháme mouky se strouhanou cuketkou (rukou je to nejlepší). Dále promícháme s kypřidlem a citrónovou kůrou. Ve větším hrnečku nebo misce si prošleháme tekutiny – nápoj, olej, vajíčka a citrónovou šťávu. Sypkou směs a tekutou vymícháme v hladké těsto, které vlijeme do pečící nádoby s pečícím papírem.

  3. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou (můžeme přidat i plátky mandlí). Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá. Po upečení necháme vystydnout koláč na mřížce. A krájíme. V plechové nádobě v lednici vydrží i více než tři dny skvěle vláčný.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů