Odlehceny boruvkovy aneb co mrazak, lednice a spiz dala...zadelany kokosovym jogurtem s mandlovou moukou a Adveni smesi Biscouit and cookies, ktera zbyla po cukrovi. Aby byl i pro dia navstevu, sladila jsem kokosovym cukrem a zbytkem ryzoveho sirupu...Je uzasne vlahy.
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
100 ml |
100 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
jogurt ochucený, kokos, rostlinná alternativa 200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
Navrch | |
750 g |
750 g |
80 g |
80 g |
80 g |
80 g |
80 g |
80 g |
Postup přípravy
-
Je naprosto skvělý a můžete klidně namíchat různé mouky vzhledem ke konzistenci těsta …. Přimíchat čirokovou, jahelnou, pohankovou, rýžovou apod. Díky spojení mladé cuketky a jogurtu a třeba i rostlinného, vydrží vláčný až tři dny.
-
Troubu zahřejeme na 180°C. Pečící nádobu o rozměrech cca 20 x 30 cm si vyložíme pečícím papírem.
V míse promícháme mouky se strouhanou cuketkou (rukou je to nejlepší). Dále promícháme s kypřidlem a citrónovou kůrou. Ve větším hrnečku nebo misce si prošleháme tekutiny – nápoj, olej, vajíčka a citrónovou šťávu. Sypkou směs a tekutou vymícháme v hladké těsto, které vlijeme do pečící nádoby s pečícím papírem.
-
Poklademe ovocem, posypeme drobenkou (můžeme přidat i plátky mandlí). Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá.
Po upečení necháme vystydnout koláč na mřížce. A krájíme. V plechové nádobě v lednici vydrží i více než tři dny skvěle vláčný.
Makronutrienty
56%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 165 kJ | 2 321 kJ |
Kalorická hodnota | 278 kcal | 555 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,3 g
12,4 g |
56,3 g
24,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,83 SVJ | 5,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,9 g
4,45 g |
35,7 g
8,87 g |
Bílkoviny | 3,86 g | 7,69 g |
Sůl | 0,359 g | 0,716 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů