Rychlé špagety s tuňákem, avokádem a citrónem
Potřebovala jsem udělat rychle oběd, pokud možno zdravý. Jenže zásoby ve spíži a v lednici nebyly valné. Ale měla jsem kukuřičné těstoviny, olivový olej (miluji extra virgine olej z oliv Kalamata), tuňáka v konzervě, chemicky neošetřený citrón a dokonce i avokádo. S tím už se dalo pracovat, chtělo to jen trochu inspirace. Proběhla jsem kuchařky, nic, takže jsem, jak jinak, začala googlit. A tady máte výsledek.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny bezlepkové špagety, spaghetti | 350 g |
avokádo | 2 kusy |
citrón | 1 kus |
tuňák ve vlastní šťávě | 260 g |
olivový olej panenský | 10 lžic |
sůl | 1 lžíce |
pepř černý celý | 6 zrnek |
Postup přípravy
-
Dejte vařit osolenou vodu na špagety, jakmile bude voda vřít, vsypte do ní špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Mezitím otevřete konzervu/y tuňáka a rozpulte avokáda. Z avokád vyndejte pecky, dužninu vyberte ze slupek lžící a rozmačkejte ji vidličkou. Přidejte k ní najemno nastrouhanou citrónovou kůru, vymačkanou citrónovou šťávu, sůl, čerstvě mletý pepř a olivový olej. Nakonec k ochucenému avokádu vmíchejte okapané kousky tuňáka. Uvařené špagety sceďte, do ještě horkých vmíchejte ochucené avokádo s tuňákem a ihned podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů