Rychlé špagety s tuňákem, avokádem a citrónem

Kateřina Gallinová

Potřebovala jsem udělat rychle oběd, pokud možno zdravý. Jenže zásoby ve spíži a v lednici nebyly valné. Ale měla jsem kukuřičné těstoviny, olivový olej (miluji extra virgine olej z oliv Kalamata), tuňáka v konzervě, chemicky neošetřený citrón a dokonce i avokádo. S tím už se dalo pracovat, chtělo to jen trochu inspirace. Proběhla jsem kuchařky, nic, takže jsem, jak jinak, začala googlit. A tady máte výsledek.

Rychlé špagety s tuňákem, avokádem a citrónem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
těstoviny bezlepkové špagety, spaghetti 350 g
avokádo 2 kusy
citrón 1 kus
tuňák ve vlastní šťávě 260 g
olivový olej panenský 10 lžic
sůl 1 lžíce
pepř černý celý 6 zrnek

Postup přípravy

  1. Dejte vařit osolenou vodu na špagety, jakmile bude voda vřít, vsypte do ní špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Mezitím otevřete konzervu/y tuňáka a rozpulte avokáda. Z avokád vyndejte pecky, dužninu vyberte ze slupek lžící a rozmačkejte ji vidličkou. Přidejte k ní najemno nastrouhanou citrónovou kůru, vymačkanou citrónovou šťávu, sůl, čerstvě mletý pepř a olivový olej. Nakonec k ochucenému avokádu vmíchejte okapané kousky tuňáka. Uvařené špagety sceďte, do ještě horkých vmíchejte ochucené avokádo s tuňákem a ihned podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů