RYCHLÉ ŠLEHAČKOVÉ ROHLÍČKY S TVAROHEM
Dnešní počasíčko je podle mě naprosto "epes ňuněs". Ani vedro ani zima, louka se po vydatném dešti zazelenala, ba co víc, kvete vše, co může, takže hurá ven!!! Ale kuchyň kvůli tomu nezanedbávám...
- 2h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 500 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
tvaroh měkký, kostka | 2 kusy |
rum (originál tuzemský) | 4 lžíce |
cukr vanilkový | 2 lžíce |
citronová kůra sušená mletá | 1 lžička |
vaječný žloutek | 2 kusy |
puding s příchutí vanilky, prášek | 3 lžíce |
rozinky sušené | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Vypracujeme nelepivé těsto, rozdělíme na tři díly a vložíme v igelitovém sáčku do lednice alespoň na hodinku. Poté každý díl vyválíme do kruhu asi na tloušťku 3-5mm, k širšímu okraji každého trojúhelníku navrstvíme náplň a stočíme rohlíček, případně taštičku nebo šáteček, to už je zcela na vás. Uložíme na plech s pečícím papírem.
-
Na náplň vše jen smíchat, nic nevařit!!! Pečeme cca 30 minut na 170 stupňů. Teplota i čas jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou. Zchladlé sypeme moučkovým cukrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů