RYCHLÉ ŠLEHAČKOVÉ ROHLÍČKY S TVAROHEM

Danula

Dnešní počasíčko je podle mě naprosto "epes ňuněs". Ani vedro ani zima, louka se po vydatném dešti zazelenala, ba co víc, kvete vše, co může, takže hurá ven!!! Ale kuchyň kvůli tomu nezanedbávám...

RYCHLÉ ŠLEHAČKOVÉ ROHLÍČKY S TVAROHEM

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 500 g
tuk ztužený na pečení - Hera 250 g
vajíčka 1 kus
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
tvaroh měkký, kostka 2 kusy
rum (originál tuzemský) 4 lžíce
cukr vanilkový 2 lžíce
citronová kůra sušená mletá 1 lžička
vaječný žloutek 2 kusy
puding s příchutí vanilky, prášek 3 lžíce
rozinky sušené 1 hrst

Postup přípravy

  1. Vypracujeme nelepivé těsto, rozdělíme na tři díly a vložíme v igelitovém sáčku do lednice alespoň na hodinku. Poté každý díl vyválíme do kruhu asi na tloušťku 3-5mm, k širšímu okraji každého trojúhelníku navrstvíme náplň a stočíme rohlíček, případně taštičku nebo šáteček, to už je zcela na vás. Uložíme na plech s pečícím papírem.

  2. Na náplň vše jen smíchat, nic nevařit!!! Pečeme cca 30 minut na 170 stupňů. Teplota i čas jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou. Zchladlé sypeme moučkovým cukrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů