Rychlá zimní fazolová polévka - bez lepku, mléka, vajec
Autor:Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů bez mléka a vajec Je to rychlovka, která zahřeje prokřehlé tělo i duši. Možná by mi mohl někdo vyčíst použití konzerv, ale pokud sáhnete po domácích nebo co nejkvalitnějších bez zbytečných přídavných dochucovadel kvalita a chuť bude zaručena...
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole v rajčatové omáčce | 400 g |
rajčata sterilovaná | 100 g |
brambory konzumní pozdní | 1 kus |
cuketa | 0,5 kusu |
olej řepkový | 2 lžíce |
tymián čerstvý | 3 snítky |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
bujón zeleninový | 0,5 kusu |
voda vařící | 600 ml |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ve varné konvici dáme vařit vodu. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme brambory a cuketu, za stálého míchání 2-3 minuty osmažíme, přisypeme koření, zamícháme. Přilijeme obsah fazolové konzervy, přidáme rajčata, promícháme.
-
Do směsi rozdrobíme bujón a přilijeme horkou vodou z konvice, promícháme. Stáhneme plamen asi na třetinu a necháme polévku provařit cca 10 minut nebo až budou kostičky brambor uvařeny doměkka. případně dosolíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů