Rychlá zimní fazolová polévka - bez lepku, mléka, vajec

Radka

Autor:Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů bez mléka a vajec Je to rychlovka, která zahřeje prokřehlé tělo i duši. Možná by mi mohl někdo vyčíst použití konzerv, ale pokud sáhnete po domácích nebo co nejkvalitnějších bez zbytečných přídavných dochucovadel kvalita a chuť bude zaručena...

Rychlá zimní fazolová polévka - bez lepku, mléka, vajec

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
fazole v rajčatové omáčce 400 g
rajčata sterilovaná 100 g
brambory konzumní pozdní 1 kus
cuketa 0,5 kusu
olej řepkový 2 lžíce
tymián čerstvý 3 snítky
kmín drcený 0,5 lžičky
bujón zeleninový 0,5 kusu
voda vařící 600 ml
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Ve varné konvici dáme vařit vodu. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme brambory a cuketu, za stálého míchání 2-3 minuty osmažíme, přisypeme koření, zamícháme. Přilijeme obsah fazolové konzervy, přidáme rajčata, promícháme.

  2. Do směsi rozdrobíme bujón a přilijeme horkou vodou z konvice, promícháme. Stáhneme plamen asi na třetinu a necháme polévku provařit cca 10 minut nebo až budou kostičky brambor uvařeny doměkka. případně dosolíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů