Rýchla jablkovo - oriešková špaldovka

Healty Kiki

U nás sa znovu pieklo, tentokrát takáto jednoduchá, šikovne pripravená bábovečka zo špaldovej múky, ktorej jesennú chuť tvoria jabĺčka, vlašské orechy, škorica a voňavučký rum :).

Rýchla jablkovo - oriešková špaldovka

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka špaldová celozrnná 2 hrnky
cukr třtinový 0,5 hrnku
kypřící prášek do perníku 1 kus
ořechy vlašské 2 hrsti
vanilkový extrakt 2 ml
jablka 3 kusy
vajíčka 3 kusy
mléko rostlinné 1 hrnek
olej řepkový 100 ml
rum (originál tuzemský) 50 ml

Postup přípravy

  1. V mise zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré ingrediencie. Spojíme ich a vyšlaháme šlahačom.

  2. Formu, v ktorej bábovku budeme piecť vymažeme a vysypeme múkou, ak používame silikónovú, tak môžeme tento krok vynechať. Cesto nalejeme do formy na bábovku a pečieme pri 170 stupňoch 45-60 minút.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů