Rýchla jablkovo - oriešková špaldovka
U nás sa znovu pieklo, tentokrát takáto jednoduchá, šikovne pripravená bábovečka zo špaldovej múky, ktorej jesennú chuť tvoria jabĺčka, vlašské orechy, škorica a voňavučký rum :).
- 1h
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná | 2 hrnky |
cukr třtinový | 0,5 hrnku |
kypřící prášek do perníku | 1 kus |
ořechy vlašské | 2 hrsti |
vanilkový extrakt | 2 ml |
jablka | 3 kusy |
vajíčka | 3 kusy |
mléko rostlinné | 1 hrnek |
olej řepkový | 100 ml |
rum (originál tuzemský) | 50 ml |
Postup přípravy
-
V mise zmiešame zvlášť suché a zvlášť mokré ingrediencie. Spojíme ich a vyšlaháme šlahačom.
-
Formu, v ktorej bábovku budeme piecť vymažeme a vysypeme múkou, ak používame silikónovú, tak môžeme tento krok vynechať. Cesto nalejeme do formy na bábovku a pečieme pri 170 stupňoch 45-60 minút.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů