Rybízový koláč se sněhem
- 40m
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka | 2,5 hrnky |
cukr krupice | 0,75 hrnku |
olej řepkový | 0,75 hrnku |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
vaječný žloutek | 4 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 0,75 hrnku |
cukr vanilkový | 1 kus |
vaječný bílek | 4 kusy |
cukr krupice | 0,5 hrnku |
rybíz červený | 500 g |
Postup přípravy
-
Žloutky utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přidáváme olej, mouku s kypřícím práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, ušleháme sníh z bílků a cukru, potom opatrně vmícháme rybíz. Vše natřeme na těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do mírně růžové barvy sněhu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů