Rybízový koláč se sněhem

Dagmar Kazdová

Rybízový koláč se sněhem

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 2,5 hrnky
cukr krupice 0,75 hrnku
olej řepkový 0,75 hrnku
kypřící prášek do pečiva 1 kus
vaječný žloutek 4 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 0,75 hrnku
cukr vanilkový 1 kus
vaječný bílek 4 kusy
cukr krupice 0,5 hrnku
rybíz červený 500 g

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přidáváme olej, mouku s kypřícím práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, ušleháme sníh z bílků a cukru, potom opatrně vmícháme rybíz. Vše natřeme na těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do mírně růžové barvy sněhu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů