Rybízový koláč s drobenkou - LC

Skvělý lowcarb dezert či snídaně. Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Rybízový koláč s drobenkou - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mouka z kešu ořechů 120 g
mouka kokosová 30 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
guarová guma 1 lžička
vejce slepičí velké, l 3 kusy
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
máslo čerstvé 50 g
sůl 1 špetka
mascarpone 2 kusy
vejce slepičí velké, l 2 kusy
erythritol, sukrin 4 lžičky
rybíz červený 500 g
máslo čerstvé 15 g
mouka z kešu ořechů 30 g
mouka kokosová 20 g
erythritol, sukrin 20 g
mandle lupínky 50 g

Postup přípravy

  1. Rozpustil jsem máslo a po částečném vychladnutí krátce vyšlehal s vejci, solí a citrónovou šťávou. Poté přidal dobře smíchané suché potraviny a vypracoval měkké těsto. To jsem vymačkal do dortové formy (23 cm) na pečící papír. Papír jsem dal i po obvodu formy a těsto částečně vymačkal i na stěny. Pekl jsem v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

  2. Mezitím jsem si vyšlehal mascarpone s erythritolem a vejci. Přelil do korpusu a posypal poměrně silnou vrstvou rybízu. Dal jsem dále péct na stejnou teplotu dalších 20 minut. Nakonec jsem posypal drobenkou a plátky mandlí. Pekl jsem do zezlátnutí drobenky a mandlí, cca dalších 15 minut. Nechal jsem vychladnout pomalu v troubě a pak v lednici, náplň je lahodná, smetanová a spolu s kyselým ovocem bomba, i kalorická... tak opatrně.

  3. Jinak bych náplň dělal z tvarohu a zakysanky, ale zrovna jsem narazil v Lidlu na mascarpone ve slevě za dvacku, no neber to :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů