Rybízový koláč s drobenkou - LC

Rybízový koláč s drobenkou - LC 1 další fotka

Skvělý lowcarb dezert či snídaně.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Postup přípravy

  1. Rozpustil jsem máslo a po částečném vychladnutí krátce vyšlehal s vejci, solí a citrónovou šťávou. Poté přidal dobře smíchané suché potraviny a vypracoval měkké těsto. To jsem vymačkal do dortové formy (23 cm) na pečící papír. Papír jsem dal i po obvodu formy a těsto částečně vymačkal i na stěny. Pekl jsem v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

  2. Mezitím jsem si vyšlehal mascarpone s erythritolem a vejci. Přelil do korpusu a posypal poměrně silnou vrstvou rybízu. Dal jsem dále péct na stejnou teplotu dalších 20 minut. Nakonec jsem posypal drobenkou a plátky mandlí. Pekl jsem do zezlátnutí drobenky a mandlí, cca dalších 15 minut. Nechal jsem vychladnout pomalu v troubě a pak v lednici, náplň je lahodná, smetanová a spolu s kyselým ovocem bomba, i kalorická... tak opatrně.

  3. Jinak bych náplň dělal z tvarohu a zakysanky, ale zrovna jsem narazil v Lidlu na mascarpone ve slevě za dvacku, no neber to :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte