Rybízový koláč (rychlovka)
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka pšeničná | 3 hrnky |
cukr krupice | 1 hrnek |
cukr vanilkový | 1 kus |
máslo | 150 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 sáček |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
mléko polotučné | 200 ml |
polohrubá mouka pšeničná | 6 lžic |
máslo čerstvé | 3 lžíce |
cukr krupice | 2 lžíce |
rybíz červený | 300 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme rybízem a potom žmolenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů