Rybízový koláč (rychlovka)

Dagmar Kazdová

Rybízový koláč (rychlovka)

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka pšeničná 3 hrnky
cukr krupice 1 hrnek
cukr vanilkový 1 kus
máslo 150 g
kypřící prášek do pečiva 1 sáček
vejce slepičí střední, m 3 kusy
mléko polotučné 200 ml
polohrubá mouka pšeničná 6 lžic
máslo čerstvé 3 lžíce
cukr krupice 2 lžíce
rybíz červený 300 g

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme rybízem a potom žmolenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů