U nás si svíčkovou neumíme bez těchto "brusinek" představit:).
Ale výborné jsou i ke grilovanému masu, sýru...a jako jedlý dárek udělají také dobrou službu:)
- 20m
- 4 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Rybíz | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
250 ml |
250 ml |
200 g |
200 g |
150 ml |
150 ml |
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Svaříme si 250 ml vody s octem, tímto nálevem spaříme rybíz a scedíme.
-
150 ml vody dáme do hrnce, přidáme rybíz, koření a cukr.
Povaříme asi 10 minut.
-
Ještě horké dáme do malých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Po vychladnutí otočíme zpět a skladujeme klidně několik let (pokut tedy nesníme).
Makronutrienty
98%
2%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 563 kJ | 3 106 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 742 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34 g
27,3 g |
187 g
151 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,4 SVJ | 18,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,122 g
0 g |
0,674 g
0 g |
Bílkoviny | 0,562 g | 3,1 g |
Sůl | 0,014 g | 0,079 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů