- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek 1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé pánvi tak, aby se zelenina lehce zabarvila a rozvoněla se. Přidáme do polévky
-
V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme koření a povaříme cca 5 minut. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.
Makronutrienty
49%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 292 kJ | 92,6 kJ |
Kalorická hodnota | 69,8 kcal | 22,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,62 g
1,18 g |
2,73 g
0,375 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,862 SVJ | 0,273 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,17 g
0,051 g |
0,37 g
0,016 g |
Bílkoviny | 7,79 g | 2,47 g |
Sůl | 2,08 g | 0,658 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů