Rybí polévka - bezlepková

Jídelní plán

Uvařili jsme si bezlepkovou variantu výborné rybí polévky podle Zdeňka Pohlreicha...a opět dobrota, jako vždy :). Když máte kamaráda rybáře, je to skvělé...

Rybí polévka - bezlepková

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kapr obecný 400 g
kapr, jikry 100 g
pepř černý celý 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
bobkový list celý sušený 2 listy
mrkev 1 kus
petržel kořenová 1 kus
cibule 1 kus
celer 0,5 kusu
máslo čerstvé 1 lžička
cibule sladká, šalotka 1 kus
bezlepková mouka, libovolná 2 lžíce
petrželka, petrželová nať 2 lžíce
sůl 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijeme studenou vodou, osolíme. Jakmile polévka začne vařit, sebereme pěnu a 20 minut pomalu vaříme na mírném ohni.

  2. Poté polévku přecedíme.

  3. Na kousku másla orestujeme šalotku nasekanou najemno. Orestujeme a zasypeme tak dvěma lžícemi hladké bezlepkové mouky, uděláme obyčejnou jíšku. Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidáme jikry nebo mlíčí. Necháme pět minut povařit. Mezitím obereme z hlavy uvařené maso a dáme ho do hrnce.

  4. Servírujeme s čerstvou petrželkou a případně bezlepkovým pečivem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů